Традиційний період сезонних овочів, ягід та фруктів саме в розпалі. Фахівці відзначають, що попит на овочі, попри кризу, зберігся, водночас фрукти та ягоди українці купляють рідше.

Як пояснили експерти, саме з цієї причини ціни на сезонну продукцію вказаної групи продуктів знижуються. Оскільки, найбільше, у порівнянні з сезоном минулого року, подешевшали сливи, вони стали досить доступними. Ціна на ці кісточкові знизилася удвічі.

Зазначається, що наразі виробники пропонують якісну сливу по 10-20 грн за кілограм ($0,27-0,55/кг), ціна на некондиційну продукцію взагалі стартує від 7 грн за кілограм ($0,19/кг).

Сливи, фото: pixabay.com
Сливи, фото: pixabay.com

"Нагадаємо, що сезон масової реалізації сливи минулого року також розпочався наприкінці липня, проте тоді виробники не готові були вести відвантаження дешевше 28 грн за кілограм ($0,77/кг). Разом з тим попит на сливи зараз досить стриманий, що чинить додатковий тиск на ціни", – зазначають аналітики порталу EastFruit.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Варто відзначити, що наразі садівники змушені продавати сливи з саду дешевше за собівартість їх вирощування. Аналітики прогнозують подальше зменшення цін на сливи, адже це лише початок сезону.

Джем зі слив та горіхів. Скріншот з YouTube
Джем зі слив та горіхів. Скріншот з YouTube

Нагадаємо, супермаркети оновили ціни на курятину і свинину: скільки коштуватиме м'ясо на початку серпня

Як повідомляв "Знай.ua", українців планують обкласти новим податком: міністр фінансів пояснив, кого це стосується

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл