Українцям повідомили не надто приємну новину - стосується вона ймовірного підвищення вартості пального на АЗС.

Зазначається, що Верховна Рада України може повернути акциз на пальне вже у серпні 2022 року. Такою думкою поділився директор WOG Holding BV Андрій Пивоварський, пише Motor Media Review.

Експерт вважає, що якщо акциз буде повернуто за старими ставками, то роздрібна ціна бензину марки А-95 може зрости на 9,5 грн/л, ДП – на 6 грн/л, автогаз – на 1 грн/л.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Крім того, фахівець Андрій Пивоварський зазначив, що уряд може затвердити й нижчі акцизні ставки. Це означає, що подорожчання може бути не таким суттєвим.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Варто нагадати, що акциз на пальне в Україні було скасовано у березні 2022 року. Це було зроблено з метою стримування вартості пального на тлі дефіциту. Експерти додають, що після скасування акцизу ціни на пальне дещо стабілізувалися.

Додамо, що за останній тиждень (29 липня-5 серпня) середня ціна в країні бензину А-95 знизилася на 54 коп. за літр і склала 49,95 грн/л, бензин А-95 преміум здешевшав на 44 коп.л до 51,26 грн/л, а дизельне пальне на 1,13 грн/л. Про це свідчать дані щоденного цінового моніторингу Консалтингової групи "А-95".

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, супермаркети оновили ціни на курятину і свинину: скільки коштуватиме м'ясо на початку серпня

Як повідомляв "Знай.ua", українців планують обкласти новим податком: міністр фінансів пояснив, кого це стосується

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл