Більшість українців хоча б щодня, але вживають чай. Хтось не може без нього прокинутися, а хтось налаштовує себе на сон заспокійливим напоєм.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЄ й ті, хто може випивати навіть кілька чашок чаю на день за роботою. Але чи знали ви, що чай не завжди корисний, а іноді й небезпечний?
Цінителі та виробники чаю рекомендують вживати цей напій свіжозавареним. І справа тут не тільки в тому, що так краще проявляється смак та аромат чаю. Якщо напій залишити на кілька годин на відкритому повітрі, то під впливом кисню в ньому починають утворюватися бактерії та шкідливі сполуки. На поверхні чаю вони виглядають, як темна щільна плівка, від якої на кухлі залишається наліт.
Найбільш руйнівний вплив ці речовини надають на органи шлунково-кишкового тракту, головним чином – печінку.
Чай, який постояв добу, японці вважають "гіршим за укус змії", а китайці порівнюють з отрутою. Саме тому навіть не надумайте допивати вчорашній чай, який залишився на столі.
Також ми хочемо поділитися з вами правильною технікою заварювання чорного чаю.
Зазначений спосіб заварювання чаю є універсальним, але є кілька нюансів, які потрібно врахувати при заварюванні певних видів чаю.
Пуер і чорний чай можна заварювати методом настою: заливаємо листя гарячою водою тільки на половину чайника і чекаємо хвилину, після чого заповнюємо водою об'єм посуду, що залишився, залишаємо на 4 хвилини. Тепер можна приступати до чаювання.
Чорний чай можна заварювати близько 4-5 хвилин.
Нагадаємо, звичайний імбирний чай допоможе уникнути піску у нирках: елементарний рецепт, який подарує здоров'я.
Раніше ми повідомляли, що буде, якщо пити зелений чай щоранку: українцям підказали кілька важливих нюансів.