В Україні почала зростати вартість популярного овочу, який входить до борщового набору. Як змінилися цінники у магазинах і чого очікувати від цін найближчим часом, розповідають аналітики проєкту EastFruit.

В Україні спостерігається зростання цін на білокачанну капусту. Відпускні ціни на цей овоч лише на останні дні зросли до 22-27 гривень за один кілограм. За словами аналітиків, цінники в середньому збільшилися на 10%, якщо порівнювати з попереднім тижнем.

Капуста, скріншот: Youtube
Капуста, скріншот: Youtube

Головною причиною подорожчання білокачанної капусти виділяють завершення сезону реалізації цієї продукції середніх сортів. Водночас виробники не зважилися на стрімкіше підвищення цін, побоюючись, що це знизить купівельну спроможність українців, а значить і попит на продукт.

Магазин. Фото: скрін youtube
Магазин. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Аналітики наголошують, що зараз ціни на білокачанну капусту в Україні в середньому в 6 разів перевищують показники аналогічного періоду у 2021 році. Згідно з прогнозом, сподіватися на суттєве зниження цін, швидше за все, не варто. Незначне здешевлення можливе на початку збирання врожаю, але далі вартість зростатиме.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на гречку та олію знову змінилися: один із продуктів нарешті став більш доступним українцям.

Також наш портал інформував, в Auchan пояснили, чи готуватися до дефіциту кавунів і якою буде ціна: "Це лише невелика частина потреб українців".

Крім того, інформаційний портал Знай писав, продавці встановили нові ціни на помідори, перець, огірки, капусту та інші овочі: чи витримають гаманці українців.