Окремим категоріям пенсіонерів в Україні на кінець року нарахують надбавку у розмірі 660 гривень. Відповідно, отримати додаткові гроші пощастить не всім.

На мінімальний розмір виплати на рівні не менше ніж 3 тис. грн за наявності необхідної кількості стажу у жовтні цього року зможуть розраховувати пенсіонери, які досягли віку 70 років.

Саме цій категорії осіб пенсійного віку у жовтні почнуть виплачувати вікову надбавку. Водночас останнє підвищення пенсій українців у 2022 році передбачено у грудні.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Відповідно, у результаті максимальний розмір виплати збільшиться на 660 грн. Важливо звернути увагу на те, що на нього можуть претендувати ті українці, які мають повний стаж та отримували зарплату, приблизно у 7 разів вищу за середню.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Варто додати, що водночас мінімальна пенсія в результаті збільшиться з 2027 до 2094 грн, а максимальна — з 20 270 до 20 930 грн (або на 660 грн).

На сьогодні середня пенсія в Україні вже становить 4437 грн. Водночас станом на 1 липня більшість українців отримує від 2001 до 3000 грн.

Пенсіонери, фото: скріншот з відео
Пенсіонери, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, молочні продукти стають все дорожчими: за якою ціною зараз продають масло, молоко, сир і кефір

Як повідомляв "Знай.ua", чи буде дефіцит солі в Україні: все вирішать наступні 6 місяців

Також "Знай.ua" писав, приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні. Курятина не стала винятком і поповнила перелік продуктів, які зросли у ціні за останнім місяці. Фахівці відзначають, що вартість свіжого курячого філе за рік в українських супермаркетах зросла на 18%.