Очільник Міністерства освіти та науки України Сергій Шкарлет повідомив, що новий навчальний рік в умовах воєнного стану розпочнеться традиційно в День знань, 1 вересня.

Проте, у шести областях середні навчальні заклади не працюватимуть очно, в інших – функціонуватимуть за різними формами. Міністр зазначив, що наразі до початку освітнього процесу в очному режимі готовий лише 41% українських шкіл. У регіонах, наприклад, не вистачає безпечних укриттів, сказав глава МОН під час селекторної наради.

Початок навчального року 1 вересня передбачений постановою Кабміну "Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні" від 24 червня 2022 р. №711.

Школа, кадр з відео
Школа, кадр з відео

За словами міністра триватиме навчальний рік до 30 червня 2023 року. Водночас його тривалість може бути меншою чи більшою за 175 днів, У кожній школі її визначає педрада окремого освітнього закладу – це може бути п’ять чи шість днів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"За оперативною інформацією органів місцевого самоврядування станом на 11 серпня, з 12,8 тис. шкіл за очною формою планують розпочати навчання три тисячі шкіл, за дистанційною – майже 5,7 тисячі, за змішаною – чотири тисячі", – розповів Шкарлет. Сергій Шкарлет

Крім того, у шести областях очної форми навчання в закладах середньої освіти не буде. Мова йде про Донецьку, Запорізьку, Луганську, Одеську, Харківську та Херсонську області. Водночас у 17 областях навчальні заклади функціонуватимуть за всіма формами.

Навчальний рік, facebook.com/gazetaPK
Навчальний рік, facebook.com/gazetaPK

Нагадаємо, зібрати дитину до школи стало дорожче: у скільки обійдеться вся необхідна канцелярія для учня у 2022

Як повідомляв "Знай.ua", чи буде дефіцит солі в Україні: все вирішать наступні 6 місяців

Також "Знай.ua" писав, приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні