Гігантський трубопровід вивергав мільйони галонів палива в природний заповідник понад два тижні, поки два підлітки на чотириколісних транспортних засобах не помітили розливу і не попередили владу.

Цю інформацію розмістили на порталі «theverge»

Підлітки виявили витік у колоніальному трубопроводі у серпні 2020 року у природному заповіднику Олер за межами Шарлотти, Північна Кароліна. Наскільки величезним був витік насправді — близько 2 мільйонів галонів, це стало відомо у п'ятницю, 22 липня.

Colonial Pipeline Company була зобов'язана дати оновлену оцінку збитків через недавній наказ про згоду з Департаментом якості довкілля Північної Кароліни. Раніше компанія повідомляла, що в результаті розливу вилилося 63 000 галонів бензину невдовзі після того, як розлив було виявлено.

Тепер ми знаємо, що розлив насправді приблизно в 30 разів більший, ніж спочатку передбачалося. За даними Департаменту якості довкілля Північної Кароліни, це найбільший розлив палива на суші в країні. Але E&E зазначає, що це, ймовірно, найбільший витік газу з трубопроводу відтоді, як у 1986 році у Східному Чикаго, штат Індіана, з прорваного резервуару вилилося 2,3 мільйона галонів бензину.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Colonial каже, що вона зібрала близько 75 відсотків із 2 мільйонів галонів розлитої нафти, а також майже 10 мільйонів галонів води, що стикалася з нафтою. На щастя, компанія заявляє, що її випробування "не підтвердили жодного впливу на колодязі водопостачання".

Трубопровід вже сумнозвісний з інших причин. З 5500 миль трубопроводу, що транспортує 100 мільйонів галонів палива на день між Техасом та Нью-Йорком, Colonial Pipeline є найбільшою трубопровідною системою для очищених нафтопродуктів у США. У травні 2021 року трубопровід довелося відключити на п'ять днів через атаку програми-здирника, що викликала підвищення цін на газ, паніку та зупинку руху за межами заправних станцій. Фіаско показало, наскільки вразливою є енергетична інфраструктура країни для хакерів, які використовували скомпрометований пароль, щоб проникнути в мережу Colonial.

Як раніше повідомляв портал "Знай", у мережі рас сказали, які суми українці побачать у платіжках за газ.