Ціни на каву у світі можуть значно зрости вже найближчим часом через поганий урожай у найбільшого у світі виробника.

Фермери в Бразилії борються з наслідками незвичайної погоди минулого року, коли плантації постраждали спочатку від посухи, а потім від заморозків. Про це повідомляє на The Wall Street Journal.

Згідно з деякими даними, урожай високоякісних зерен Арабіки в Бразилії буде менше половини того, який міг би бути в хороший рік. І якщо урожай цього року виявиться навіть менше, ніж побоювалися, це може посилити дефіцит міжнародних постачань і сприяти новому зростанню цін.

Кава / фото: Unsplash
Кава / фото: Unsplash

Бразилія важлива для світового ринку кави, тому що вона є найбільшим у світі експортером. Крім того, погана погода також завдала шкоди кавовій індустрії в сусідній Колумбії, яка є ще одним великим виробником цього продукту.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

То ж, світові ціни на арабіку, ймовірно, зростуть після того, як почнуть готуватися оцінки врожаю цього року в Бразилії, сказав Тьяго Казаріні, Бразильський кавовий брокер Cazarini Trading Co.

Фахівці зазначають, що спостерігаються й інші ознаки того, що попит на каву перевищує пропозицію, що також може сприяти зростанню цін. А Міжнародна організація з кави заявила, що світове споживання буде випереджати виробництво другий рік поспіль.

Водночас Fitch Solutions повідомляє, що запаси на складах Intercontinental Exchange знаходяться на найнижчому рівні в цьому столітті. Глава відділу товарної стратегії Saxo Bank Оле Хансен прогнозує, що падіння пропозиції й запасів кави вказують на зростання цін протягом наступних трьох-шести місяців.

Кава, фото Знай.uа
Кава, фото Знай.uа

Нагадаємо, ціни на молоко ростуть як на дріжджах: чи зупиниться здорожчання найближчим часом

Як повідомляв "Знай.ua", у Мінекономіки повідомили, хто може отримати додаткові кошти під час воєнного стану

Також "Знай.ua" писав, шахраї обводять довкола пальця людей, які постраждали від війни: на що звернути увагу, щоб не залишитися без копійки