Борщ – одна з улюблених страв українців, але приготувати його з кожним роком стає дедалі дорожче, адже інгредієнти невблаганно зростають у ціні. Так, аналітики проєкту EastFruit розповіли, як змінюється вартість одного з головних інгредієнтів страви – білокачанної капусти.

Аналітики зазначають, що ціни на білокачанну капусту є рекордно високими. На даний момент вартість овочів у середньому у 2,8 раза вища, ніж за аналогічний період минулого року. Разом з тим, на ринку спостерігається зниження цін на цю продукцію, але до показників 2021 року ще дуже далеко.

Капуста, скріншот: Youtube
Капуста, скріншот: Youtube

Так, сьогодні виробники вже готові відвантажувати білокачанну капусту по 10-17 гривень за один кілограм. Ці ціни в середньому на 35% нижчі, ніж фіксувалися лише тиждень тому. Зазначається, що зниження цінового тренду є вагомі причини.

На думку виробників вартість білокачанної капусти знижується через те, що покупці все частіше залишаються незадоволеними якістю продукції, яка помітно погіршилася через несприятливі погодні умови.

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua
Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua

Аналітики наголошують, що цей овоч може падати в ціні і надалі, адже пропозиція продукції на ринку залишається надмірною.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, продукти в Україні вже стали дорожчими на 20%: якими будуть цінники восени.

Також наш портал інформував, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатись продуктами вже зараз.

Крім того, ми писали, в Україні подешевшала низка овочів, незважаючи на негативні прогнози: які продукти варто купити прямо зараз.