Стало відомо, що Кабмін дозволив виїзд за кордон чоловікам, які є членами екіпажів річкових або морських суден

Моряки на экзамене, фото: usm.media
Моряки на экзамене, фото: usm.media

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на особистому ТГ-каналі.

Відповідну публікацію він зробив 27 серпня 2022 року. У ній зазначається, що моряки матимуть можливість перетинати кордон виключно за умови погодженням з територіальним центром комплектування. Він також зазначив, що таке рішення було ухвалене на засіданні уряду.

таке рішення він обґрунтував тим, що Україна займає одне з провідних місць у світі за кількістю висококваліфікованих моряків. А понад 100 тисяч українців працюють у світовому торговельному мореплавстві. Тому дане рішення спрямоване на забезпечення роботою тисячі моряків та збільшити надходження до бюджету.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Згідно з постановою, за кордон зможуть виїхати чоловіки призовного віку, які є членами екіпажів морських і річкових суден та продовжують працювати на суднах. А також студентам (курсантам) закладів освіти, які мають пройти практичну підготовку на судні.

На скільки зможуть виїхати моряки та яке саме погодження мають вони отримати у повідомленні не уточнюється.

Нагадаємо, ми писали, що Ердоган - агент путіна чи ангел миру: український посол розповів, навіщо Туреччина наполягає на переговорах.

Як повідомляв "Знай.ua" Олексій Резніков розкрив усі карти про майбутні провокації путіна, "найгірший сценарій" позаду.

Також "Знай.ua" інформував росіяни почали влаштовувати тортури не лише для українців, а й для своїх військових: приховують спроби дезертирства.