Фахівці пояснили пенсіонерам, що їм робити, якщо вони не мають доплат або надбавок за понаднормовий страховий стаж

персіонери, фото:Уніан
персіонери, фото:Уніан

Як зауважили фахівці, певна категорія пенсіонерів не отримує ці виплати. Про це пише видання "На пенсії".

Як відомо, за понаднормовий страховий стаж пенсіонери мають право на отримання додаткових виплат. Наприклад, якщо особа має 31 рік стразового, віці, наприклад, 85 років, то вона має право на отримання доплати до пенсії.

Проте, українці пенсійного віку скаржаться, їм взагалі не призначались вони упродовж пів року або призначені, проте непроіндексовані із підняттям мінімальної зарплати.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

ПРО цьому фахівці зазначають, що одній категорії пенсіонерів така доплата взагалі не світить на від за наявності більшого стразового стажу. Це пенсіонери, що працюють.

Зокрема, українцям нагадали, що у разі, якщо пенсіонер влаштувався на роботу, його пенсійні виплати урізаються. Мається на увазі, що коли пенсіонер влаштовується на роботу, він втрачає право на доплати при збільшенні прожиткового мінімуму для громадян, які втратили працездатність, при отриманні надбавок при утриманні дитини до 18 років, при отриманні пенсії за вислугу років.

Також спеціалісти пояснюють, що проблеми з перерахунком доплат та виплат вирішується через Пенсійний фонд. Лише там є всі дані про пенсіонерів.

Тому варто звертатися до них, за потреби донести необхідні документи. Фахівці також натякають на можливий збій у системі.

Нагадаємо, українцям доплатять за понаднормовий стаж: на яку пенсію розраховувати

Як повідомляв "Знай.ua", заборона видачі повісток на блокпостах, АЗС та на вулиці: Володимир Зеленський сказав своє слово

Також "Знай.ua" писав, російський дипломат у США осоромився боєм з соняхами: "Дратує кожен символ"