В останній тиждень серпня українські тепличні комбінати підвищили відпускні ціни на огірки. Подорожчанню цієї продукції на українському ринку, за словами галузевих експертів, сприяють одразу кілька факторів.

Як повідомляють аналітики проєкту EastFruit, насамперед зростанню відпускних цін сприяє скорочення пропозиції огірка на ринку. При цьому попит у даному сегменті досить високий, причому дана продукція має попит не тільки на свіжому ринку, а й переробними підприємствами.

Огірки кімчі, фото з вільних джерел
Огірки кімчі, фото з вільних джерел

Згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, на цей час тепличний огірок великим гуртом вже надходить у продаж по 18-30 грн/кг ($0,49-0,82/кг). А це в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Крім того, на сьогодні тепличний огірок в Україні вже коштує в середньому вдвічі дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. Продавці впевнені у подальшому подорожчанні, зважаючи на підвищений попит гуртових компаній та роздрібних мереж на цю продукцію.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Водночас за словами фахівців, компенсувати нестачу місцевої продукції коштом імпортного огірка поки що не вдається.

Ціни на огірки, скріншот з відео
Ціни на огірки, скріншот з відео

Нагадаємо, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні подешевшала низка овочів, незважаючи на негативні прогнози: які продукти варто купити прямо зараз

Також "Знай.ua" писав, посилка за 1 гривню: Нова пошта змінила тарифи, хто і коли може скористатися