Заступник Міністра оборони Олексія Резнікова Ганна Маляр у Facebook повідомила, що орган управління розробив і передав у ВРУ пропозицію змін до Закону "Про військовий обов'язок та військову службу".

Це стосується військового обліку жінок та того, щоб це відбувалося на добровільній основі.

Жінки в ЗСУ, фото: ukrinform
Жінки в ЗСУ, фото: ukrinform

"Досвід розгортання всіх військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань у повні штати воєнного часу свідчить, що на сьогоднішній день у державі немає гострої потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку", - пише Ганна Маляр.

Вона нагадала, що від 2014 року жодна жінка не потрапила на фронт примусово. Але стався невеликий конфуз через коментар заступника голови Комітету ВРУ з питань нацбезпеки Мар'яни Безуглої.
За її словами, від Кабміну до Парламенту не надходив такий законопроект, лише лист.

Міноборони, скріншот: Facebook
Міноборони, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"За результатами попереднього вивчення пропозицій має зазначити, що взяття жінок на військовий облік з 01 жовтня 2022 року - це наказ Міноборони, а не закон", - додала Безугла.

Нагадаємо, воїни ВСУ відреагували на київську молодь, що запалює в клубах під "Вова, їб*ш їх бл*ть": "Трясучі ж*пами"

Як повідомляв "Знай.uа", Олексій Данилов знайшов 5 відмінностей між ЗСУ та рашистами, згадавши про унітази: "Майбутнє..."

Знай.ua писав, Офіс Генпрокурора дізнався, чим підірвали колонію в Єленівці з воїнами "Азова" всередині: ООН чекати довго