Коти – це тварини, які відрізняються дуже складним характером. Вони ретельно обирають своє оточення і не кожного "запишуть" у свої друзі.

А що, якщо ви вже потоваришували з пухнастиком (своїм новим улюбленцем або мурчиком у бабусі в селі), яка ймовірність того, що він вас забуде, якщо довго не бачитиме?

Або ж зараз, в умовах війни, коли багато хто залишає своїх тварин на перетримку і їде. Чи згадає котик свого господаря під час зустрічі?

Кіт Степан, фото з instagram
Кіт Степан, фото з instagram

Зазвичай міфи про забудькуватість кішок створюють люди в житті яких кішка - лише милий вихованець, - "Поїхали на дачу всього на тиждень, а кіт, залишений сусідам, тепер вдає, що вперше нас бачить!"

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

І це справді так. Справа в тому, що вусаті мають дуже вибіркову пам'ять: якщо кішка щоразу звикає до вас, як до нового знайомого, то це означає одне, — людина не була така вже для неї важлива. Так, це неприємно, але деяким людям доводиться визнавати, що хвостик відводив їм не надто велике місце у своєму житті.

Домашні котики, фото: Знай.ua
Домашні котики, фото: Знай.ua

Але якщо пухнастик визнав вас своєю родиною — це вже назавжди! Питання у тому, кого кішка визнає своєю родиною. Наприклад, тварина ніколи не довірятиме людині, яка завдала біль, не стане їсти їжу, яка одного разу обпекла, і не повернеться до будинку, де йому було погано.

Але пам'ятайте, якщо кішка справді визнала вас своєю людиною, а потім опинилася на вулиці, то вона все життя вас шукатиме. Все життя, навіть якщо це ви її зрадили.

Нагадаємо, інфекції, депресія, підвищене бажання драти меблі: чому не можна стригти пазурі котам, відповіді експерта.

Раніше ми повідомляли, про головні прикмети з котиками - вус пухнастика зробить з вас багатія: як правильно заманити в будинок гроші.