Чоловіки, які з 1 вересня очікували та планували виїхати з України за залог у 200 тисяч грн терміном на 7 днів, можуть розпаковувати валізи. Денис Шмигаль наразі не підписав постанову.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль не підписав постанову про "єВідрядження", яка передбачає виїзд військовозобов'язаних чоловіків за кордон на законних підставах. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на брифінгу 31 серпня.

За його словами, наразі сторони продовжують обговорення документа та його доопрацювання.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Ми анонсували, що було прийняте рішення на Кабміні, але постанова ще не підписана. Наразі ще відбувається дискусія в уряді щодо цієї постанови, щодо її доопрацювання, публікації і так далі. Зараз я не можу сказати, чи буде вона підписана, коли та в якому форматі, — заявив Федоров.

За словами Федорова, "єВідрядження" повинно було запрацювати з 1 вересня, але поки його запуск відкладається. За умовами, анонсованими Федоровим, за кордон могли відпускати на 7 днів за умови внесення застави у 200 тисяч грн. У разі якщо людина не повернулася, ці кошти залишаються у держбюджеті.

Нагадаємо, ми писали, скільки коштує виїзд військово зобов'язаних за кордони: з 1 вересня запрацює держпрограма "єВідрядження".

Як повідомляв "Знай.ua" українці, які повертаються з-за кордону, можуть отримати 18 тисяч гривень: названо умови.

Також "Знай.ua" інформував, що Дія запустила нові плюшки для українців - знадобиться лише додаток на смартфоні.