Прогнози економістів, щодо значного здорожчання овочів не справдились, а навпаки - ціни падають. Як відомо, за даними Нацбанку, з початку літа інфляція прискорилась та становила 21,5%. На цьому оберти будуть наростати та за прогнозами фахівців до кінця року вона сягатиме 31,1%. Це своєю чергою відзначиться на цінах. Поте на початку осені частина сезонних овочів всупереч прогнозам почала дешевшати

Продукти у магазині, скріншот із відео
Продукти у магазині, скріншот із відео

Про це повідомляє інформаційний портал info.shuvar.

На початку вересня на ринку почали дешевшати печериці. У порівнянні з минулим тижнем ціни українських виробників впали на 6,1%. За кіло продукту просять від 60 до 63 грн. Традиційно, за онлайн-даними магазину "Сільпо" кіло печериць коштує 98 грн.

Трохи більше в ціні упали помідори. Зокрема, помідор жовтий салатний подешевшав на 3,8%, за кіло просять від 28 до 35 грн.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Не відстають від жовтих й червоні імпортні помідори. Ціна за кіло у порівнянні з минулим тижнем впала на 2.94% та становить від 75 до 90 грн за кіло.

У "Сільпо" найдешевші помідори чері коштують 34 грн/кіло та сливка, яка коштує 40 грн за кіло.

А також на 2,6% збавив у ціні часник. Продавці за кіло продукту просять від 50 до 120 грн за кіло. В роздріб в АТБ часник можна купити за 94,95 грн.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, продукти в Україні вже стали дорожчими на 20%: якими будуть цінники восени.

Також наш портал інформував, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатись продуктами вже зараз.

Крім того, ми писали, в Україні подешевшала низка овочів, незважаючи на негативні прогнози: які продукти варто купити прямо зараз.