Нардеп від "Слуги народу", голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев розвінчав міфи про новий податок для обмінників. Які зміни насправді передбачає законопроєкт №7655, він розповів на своїй сторінці в соцмережі facebook.

Насамперед Данило Гетманцев підкреслив, що жодного "нового податку" для обмінників не буде. Насправді буде змінено механізм розрахунку прибуток, який був і раніше.

Обмінник, фото: Знай.uа
Обмінник, фото: Знай.uа

"Змінюється лише механізм обчислення та сплати знайомого податку на прибуток. Розрахунок цього податку для фінустанов буде прив'язаний до кількості пунктів обміну", - пояснив нардеп.

Також він розвінчав міф про підвищення податків для обмінників. Він зазначив, що насправді йдеться про боротьбу з ухиленням від сплати податків.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Тому законопроєкт має на меті створити прозорі правила гри для всіх обмінників. Обмін валют далекий від благодійності і ніхто відкриває пункт обміну, не розраховуючи витягти з нього певний рівень прибутку, до якого і буде прив'язаний фіксований авансовий внесок", - заявив Гетманцев.

Раніше портал Знай повідомляв, що долар злетить до 50 гривень, а інфляція зашкалюватиме: у Мінекономіки озвучили прогноз на 2023 рік.

Також наш портал інформував, українцям готують податкові нововведення щодо обміну валют: що зміниться у роботі обмінників.

Крім того, ми писали, українці масово скаржаться на ПриватБанк, який "затис" їхні долари: "Кому війна, кому мати рідна".