Абонентам, які втратили постачальника газу Нафтогаз оприлюднив тариф

Газ. Фото: скрін youtube
Газ. Фото: скрін youtube

Про це стало відомо із відкритого засідання НКРЕКП.

Як відомо, станом на травень 2022 року майже 9 млн абонентів стратили постачальників газу, які збанкрутіли та не змогли більше виконувати свої функції.

Відповідно до чинного законодавства та абоненти, які втратили постачальника переходять до так званого постачальника останньої надії Нафтогазу. Поте тариф для не встановлюється не так, як для решти абонентів, зокрема, попередні розцінки діяли до 31 серпня 2022. На комісії було затверджений новий тариф, який буде діяти до 1 травня 2023 року.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Варто зазначити, що по фактично клієнти перейшли на базовий тариф Нафтогазу, тобто приватні споживачі будуть купувати газ за 7,96 грн за 1 кубометр.

Варто зазначити, що такий тариф для тих, хто втратив постачальника, буде діяти не завжди, а лише на період воєнного стану.

Відповідно до постанови НКРЕКП, такий тариф на газ діятиме до 1 травня року, наступного після року, в якому буде припинено або скасовано воєнний стан в Україні.

Нагадаємо, отримання пенсійного посвідчення в умовах війни: у ПФУ повідомили про нові правила

Як повідомляв "Знай.ua", пенсіонери отримають надбавку 20%: яким категоріям виплатять більше та як оформити

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл