8 вересня 2022 року померла королева Великобританії Єлизавета II... це подія планетарного масштабу, без будь-якого перебільшення.

До того ж жінка була при владі протягом близько 70 років. Але Сполучене Королівство готувалося до такого результату ще з 1960-х років, розробивши план під назвою "Лондонський міст". З того часу там, звичайно, щось змінилося, проте суть залишається та сама. Там до дрібниць розписано дії британського уряду, столичної поліції, англіканської церкви, а також ЗМІ. Лише невелика частина людей володіє всією інформацією звідти, але інтернет давно знає головну кодову фразу звідти, яку прем'єр-міністру вимовляє особистий секретар королеви - "Лондонський міст звалився".

Королева Великобританії Єлизавета ІІ. Фото: скріншот Youtube
Королева Великобританії Єлизавета ІІ. Фото: скріншот Youtube

Згодом з офісу глави уряду цю звістку перенаправляють у 14 країн, бо британський монарх їх офіційно очолює. Працівники Букінгемського палацу вирушають додому, а на офіційному сайті Королівської родини висить жалобне повідомлення на чорному тлі.

Зараз ми спостерігаємо те, що спочатку над палацом було приспущено прапор Великобританії, на воротах висить заява про смерть. Оголошено жалобу на 10 днів, до похорону.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

З місця, де вона зробила останній зітхання, її тіло привозять до Букінгемського палацу, а потім труна опиниться у Вестмінстерському палаці. Там через 9 днів після смерті пройде похоронна церемонія у каплиці святого Георгія у Віндзорському замку.

ЗМІ скасовують розважальні програми, а провідні ВВС виходять в ефір в одязі чорних тонів, що вже бачили мільйони людей вдень, 8 вересня. Якось журналісти навіть повідомили, що різних матеріалів про Єлизавету ІІ (портрети, репортажі, тексти) вистачить на 11 випусків газет.

Спадковий принц Чарльз, її син, миттєво стає королем. Він був зобов'язаний вибрати будь-яке з імен, отриманих при хрещенні - вибрано Карл III. І згодом на монетному дворі почнуть карбувати нові монети.

Нагадаємо, померла королева Єлизавета II: найцікавіші та маловідомі факти з життя її величності

Як повідомляв "Знай.ua", Меган Маркл і принц Гаррі скоро розлучаться, в Королівському палаці вже вирішили: "Все закінчиться сльозами"

Знай.ua писав, чванливе ставлення Єлизавети II до принца Гаррі і Меган Маркл розлютилося: "Подразнювали Чарльза і королеву"