Стало відомо про те, чи зростатимуть ціни на електроенергію в Україні найближчим часом. До чого готуватися найближчим часом і чи будуть готові наші гаманці.

Останні півроку видалися максимально складними. До нашої країни прийшла повномасштабна війна, і українців почало цікавити одразу кілька важливих питань. Як убезпечити себе та рідних, а також як оплачувати подальше життя.

Електроенергія, фото: Знай.иа
Електроенергія, фото: Знай.иа

Наразі йдеться про комунальні послуги, зокрема, про електроенергію. Скільки ж доведеться заплатити українцям за світло цього року.

Наразі до 31 жовтня діють одні тарифи на електроенергію для населення. Вони виглядають так:

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще
  • при споживанні менше 250 кіловат на місяць - 1,44 гривні/кВт-год;
  • при споживанні понад 250 кіловат на місяць - 1,68 гривні/кВт-год.

Тарифи на електроенергію, кадр з відео
Тарифи на електроенергію, кадр з відео

Поки що жодних рішень із цього приводу не приймалося, але є висока ймовірність того, що приводів для переживань не буде. Найімовірніше в уряді ухвалять рішення залишити тарифи на колишньому рівні, і пов'язано це з війною.

Для побутових споживачів це величезна перевага, тому що не доведеться думати про те, де дістати додаткові кошти. А от на енергетичну систему неринкові тарифи негативно впливають.

Експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук зазначає, що енергокомпанії не мають ресурсів, а держави все ще не ухвалили жодних рішень.

електроенергія, мережі, вишки \\ фото Знай.UA
електроенергія, мережі, вишки \\ фото Знай.UA

Нагадаємо, що наближається до довоєнного рівня: експерти розповіли про суттєвий спад ціни на картоплю, і це ще не межа

Раніше повідомлялося, якою буде вартість риби у вересні: експерти розповіли, чого чекати українцям

Також, Нафтогаз оприлюднив тариф: скільки заплатять за газ абоненти