У серпні 2022 року споживчі ціни піднялися на 23,8% у річному обчисленні, а місяцем раніше цей показник становив 22,2%. Таким чином, інфляція на споживчому ринку в серпні порівняно з липнем склала 1,1%. Що подорожчало і на скільки, йдеться у даних Державної служби статистики.

Так, у серпні на споживчому ринку ціни на безалкогольні напої та продукти збільшились на 0,7%. Рекордсменами з подорожчання стали яйця, які додали в ціні 15,4%. Також подорожчали цукор, сало, свинину, фрукти, рис, рибу та продукти з риби, м'ясо птиці, безалкогольні напої. Рівень підвищення цін на ці позиції склав від 2,5 до 6,4%.

Ціни на продукти, скріншот з відео
Ціни на продукти, скріншот з відео

Водночас у серпні фіксувалося зниження цін на овочі - на 13,9%, а також на яловичину та олію - на 0,3%. Варто зазначити, що у річному обчисленні ціни на овочі злетіли більш ніж удвічі – на 112,4%.

Ціни на продукти. Фото: Держстат
Ціни на продукти. Фото: Держстат

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Серпневе подорожчання не обійшло стороною алкоголь та тютюнові вироби, які додали в ціні 0,7 та 1,7% відповідно.

Що стосується одягу та взуття, то в серпні ціни знизилися, але незначно – лише на 2%

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на свинину можуть пробити новий максимум, прогнози не втішають: тепер купувати на свята або знижки.

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, продавці встановили нові ціни на помідори, перець, огірки, капусту та інші овочі: чи витримають гаманці українців.