Свинина на столах українців з'являтиметься набагато рідше, адже ціни на цей вид м'яса невгамовно зростають. Так, лише за серпень середня ціна кілограма свинини підскочила на 6%. Про це повідомляє Асоціація "Свинарі України".

Середні ціни на свинину у супермаркетах у серпні збільшились на 9,1 гривні або 6% - до 153,1 гривні за кілограм. Як зазначають аналітики, зростання вартості свинячих охолоджених напівфабрикатів спостерігалося з початку місяця.

Ціни на м'ясо, скріншот з відео
Ціни на м'ясо, скріншот з відео

"Стартувавши з позначки 145,7 грн/кг, наприкінці серпня ціна кілограма вже становила 164,5 грн/кг. Така позитивна динаміка призвела до підвищення цін на закупівлю свиней забійних кондицій", - коментують експерти.

Так, наголошується, що позитивна цінова динаміка свинини, що спостерігається в серпні, відповідала подорожчанню реалізації живця.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Ціни на свинину, скріншот з відео
Ціни на свинину, скріншот з відео

За словами фахівців, приріст середніх роздрібних цін для більшості свинячих частин обмежився 6-11% (від 9 до 13 гривень), якщо порівнювати з липневими показниками. При цьому преміальні стейки та вирізка додали в ціні в рази менше – 1,5 та 4,5 гривні за кіло відповідно.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на свинину можуть пробити новий максимум, прогнози не втішають: тепер купувати на свята або знижки.

Також наш портал інформував, що на 5 грн за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, наш портал інформував, українцям настав час запасатися: список продуктів, які слід закупити з осені, щоб не голодувати взимку.