Міністр оборони України Олексій Резніков поділився своєю думкою про те, чи зможе голова росії володимир путін повноцінно втягнути у війну Олександра Лукашенка. Про це він розповів в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Кремль із перших днів повномасштабної війни проти України використовує Білорусь як плацдарм, зокрема завдає ракетних ударів. Проте повноцінно втягнути білорусів у путіна поки що не вийшло. Які шанси, що Лукашенко погодиться та направить війська в Україну, відповів Олексій Рєзніков.

Лукашенко і путін. Фото: скрін youtube
Лукашенко і путін. Фото: скрін youtube

Глава Міноборони вважає, що Кремль може спробувати змусити Білорусь вступити у війну. Водночас він наголошує, що білоруси зовсім не горять бажанням воювати проти українців, і це чітко бачить керівництво сусідньої країни.

Олексій Резніков, фото: Instagram
Олексій Резніков, фото: Instagram

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Спробувати змусити може. Аншлюс Білорусі фактично відбувся. Але мої спостереження за вже майже сім місяців кажуть, що немає гарячого бажання білорусів воювати в Україні, це зчитується керівництвом Білорусі", - заявив Олексій Резніков.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Тарас Чмут розповів, як Україна непомітно переходить на стандарти НАТО завдяки союзникам: радянську техніку можна відправляти на звалище.

Також наш портал інформував, що ЗСУ можуть зруйнувати останню надію росіян на успіх в Україні: ракети Harm готові позбавити окупантів радіолокаційного покриття.

Крім того, наш портал інформував, ЗСУ продовжують знищувати ворожу техніку пачками: із 76 бронемашин втекло лише 18, попрацювали арта та "джавелінщики".