Аналітики овочевого ринку в Україні повідомили, що через різке похолодання виросли відпускні ціни на тепличний огірок. Відповідно, їхня вартість для споживачів теж злетіла. Понад те, спостерігається дефіцит цієї продукції.

Холодна осінь "вдарила" по багатьох процесах, включаючи вирощування тепличних овочів.

Дані щоденного моніторингу аналітиків проекту EastFruit свідчать, що через дощову та холодну погоду вибірки огірка в українських господарствах усіх категорій помітно скоротилися, що спричинило зниження обсягів пропозиції цього овоча на ринку.

Тепличні огірки, фото з вільних джерел
Тепличні огірки, фото з вільних джерел

В результаті на сьогоднішній день на ринку України спостерігається дефіцит цієї продукції. Тим часом попит на огірок залишається досить високим.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

В умовах, що склалися, представники тепличних комбінатів отримали можливість підвищити ціну на свою продукцію. Так, зараз тепличний огірок пропонується до продажу по 35-45 грн/ кг ($0,96-1,23/кг), що в середньому на 34% дорожче, ніж тижнем раніше.

Зростання цін спричинено підвищеним попитом на тлі скорочення пропозиції тепличного огірка та зниженням температури повітря, як зазначають самі виробники.

Магазин в Україні, фото Знай.ua
Магазин в Україні, фото Знай.ua

Раніше ми писали про те, що улюблений продукт українців подорожчав майже на третину: скільки доведеться викласти за кілограм сала

Як повідомляв Знай.ua, українців позбавляють зарплат і посад під час війни: безробіття досягло понад 40%

Також портал Знай.ua писав, мінімальна зарплата зросте з 1 жовтня: на які пенсії розраховувати українцям