2023 року українцям не підніматимуть прожитковий мінімум. Чи спричинить це якісь наслідки для пенсіонерів та розмірів їх виплати, розповіла голова Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі "Українського радіо".

Наступне підвищення прожиткового мінімуму відбудеться наприкінці 2022 року і стане основою на весь наступний рік. Таким чином, в уряді вирішили скоротити витрати з держбюджету.

Пенсіонери. Фото: скриншот youtube
Пенсіонери. Фото: скриншот youtube

"Прожитковий мінімум ми будемо піднімати у грудні. Це підняття заплановане. І, власне, збільшений у грудні прожитковий мінімум лягає основою на весь наступний рік. Наступного року він не підвищуватиметься. Це наша економія витрат", - заявила глава відомства.

Як відомо, до прожиткового мінімуму прив'язано багато соціальних виплат, зокрема пенсії. Так, за словами Оксани Жолнович, пенсіонерам переживати не варто, адже індексацію виплат у 2023 році проведуть, незважаючи на те, що прожитковий мінімум залишиться на місці.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Пенсіонери є незахищеною категорією. У нас пенсії не великі. І не проіндексувати пенсії означає значно погіршити становище пенсіонерів. Тому ми плануємо провести індексацію. Вона запланована на березень", - повідомила міністр.

Раніше портал Знай повідомляв, уряд недофінансує наступного року соціальну сферу на 20 млрд. грн: де візьмуть гроші на пенсії та соцвиплати.

Також наш портал інформував, що українцям запропонували накопичити на старість, щоб отримати "плюс" до пенсії: у Раді підготували новацію з січня.

Крім того, ми писали тарифи на тепло і гарячу воду в новому опалювальному сезоні: Денис Шмигаль зробив заяву.