Відома письменниця Оксана Забужко не змогла промовчати після жахіть, які відкрилися в Ізюмі, та звинуватила українців які, здійняли небачений галас навколо Андруховича, натомість про дитячого письменника, який виховував аутентичного сина, навіть не згадували.

На своїй сторінці в Facebook Оксана Забужко пише, що якби хоча б половину того шуму було піднято "довкруг зникнення УКРАЇНСЬКОГО письменника Володимира Вакуленка з окупованої РОСІЯНАМИ Ізюмщини (він не евакуювався, бо доглядав аутичного сина, гугліть!) - то ніяким організаторам європейських фестивалів більше просто НЕ ТРЕБА БУЛО Б пояснювати, чому наш публічний діалог з як завгодно хорошими росіянами до перемоги неможливий".

Оксана Забужко, facebook.com/oksana.zabuzhko
Оксана Забужко, facebook.com/oksana.zabuzhko

Письменниця зазначає, що востаннє, про Вакуленка була звістка від колишньої дружини ще у квітні, що його вдруге забрали.

Але про Вакуленка в нашому інформпросторі була тільки вістка, ще квітнева, від колишньої дружини: що його з сином орки забрали вдруге, він у полоні... Отаке-от, qrwaмаць, "взятие Измаила". Нудить. - пише Забужко.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Оксана Забужко. Фото: скріншот youtube
Оксана Забужко. Фото: скріншот youtube

Оксана Забужко також нагадала, що це ЗСУ робить промоцію українцям у всьому світі, лише тому, що ЗСУ змогли наваляти "другій армії світу", яку всі боялися з 1945 року.

Пишуть, що тіла Володі Вакуленка не знайшли - офіційного підтвердження немає. І я ловлю себе на тому, що думаю: Господи, якщо загинув - хай би його хоч не катували перед смертю... Не можна катувати дитячих письменників. Тобто нікого не можна катувати, але дитячих письменників з аутичними дітьми - це вже якось "з особливим цинізмом", це "пакручє буде", ніж Януш Корчак з учнями в газовій камері... - написала письменниця.

Нагадаємо, ми писали, що в Ізюмі знайшли архів злочинів росіян у період окупації: вбивства, зґвалтування, тортури та грабежі.

Як повідомляв "Знай.ua" Пташка жива: у мережу злили відео з Катериною Поліщук з полку "Азов" у російському полоні.

Також "Знай.ua" інформував, що Оксана Забужко не стримала радості від несподіваного успіху української мови у світі.