Стало відомо, чи зможе витримати Київська ГЕС можливий акт тероризму з боку росіян. Чи боятися ракетного обстрілу, і чого готуватися.

Про це йдеться у прес-релізі "Укргідроенерго" на сайті. У компанії прокоментували можливість підриву Київської ГЕС, а також проговорили про можливу небезпеку для Києва.

Проект гідротехнічних споруд розроблявся ще у 60-х роках минулого століття, і ще тоді експерти враховували всі можливі загрози. Конструкція вийшла досить міцна, і пошкодити її не так просто.

Дністровська ГЕС
Дністровська ГЕС

Інформація, яка днями розлетілася по мережі, є сильно перебільшеною, і об'єкт не знаходиться в аварійному стані.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"З точки зору надійності гідротехнічні споруди Київської ГЕС, як і інших станцій компанії, не викликають жодного сумніву, що підтверджується відповідними висновками Міжвідомчої комісії, яка кожні п'ять років виконує їхнє обстеження", - повідомляє "Укргідроенерго".

Водосховище, фото Wikimedia Commons
Водосховище, фото Wikimedia Commons

У разі пошкодження металевих частин веслування може статися неконтрольований витік води з Київського водосховища, а потім короткочасно затопити деякі території. Населення буде попереджено наперед про це.

Поширення оцінок про катастрофічні наслідки прориву греблі Київської ГЕС необґрунтовано, недоречно і навіть шкідливо констатували в компанії.

Потоп, скріншот: YouTube
Потоп, скріншот: YouTube

Нагадаємо, у Міноборони розповіли, як правильно реагувати на "хороших росіян"

Раніше повідомлялося, що росіяни назвали свій головний страх і це навіть не війна: трясуться над кожною пляшкою

Також мешканку Москви заарештували за прослуховування гімну України, відвезли до відділу поліції та змусили "полюбити" росію.