Війна в Україні, яку розв'язала російська федерація призвела до руйнувань та втрат, що призвело до інфляції. Ціни на продукти невпинно зростають, яблука не стали виключенням.

Через менший врожай та більший попит ціни на ринках та супермаркетах на яблука почав зростати. Гуртові ціни станом на даний час вищі на 25% за попередні тижні. У продажу з'являються яблука пізніх сортів, більш придатні до зберігання, тому й ціни на них зросли. Про це повідомляють фахівці з EastFruit.

Яблука. Фото: скриншот Youtube
Яблука. Фото: скриншот Youtube

Найпопулярніші сорти "Голден" та "Гала". Їхня гуртова вартість коливається у межах 10-14 грн, а у супермаркетах вони коштують близько 20 грн.

Станом на 21 вересня найдешевше яблука можна купити у Novus та Метро – по 12,40 грн/кг та 15,90 грн/кг.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Попри подорожчання зараз відпускні ціни на яблука в Україні фактично відповідають ціновому рівню минулого року. При цьому, аналітики зазначають, що цього сезону не варто очікувати низьких цін на яблука.

Яблука. Фото: скриншот Youtube
Яблука. Фото: скриншот Youtube

Причинами зазначають зниження валового збору даних фруктів у країні, а також обмеженою пропозицією якісного яблука. Через затяжні дощі кість яблук може значно знизитися.

Нагадаємо, ми писали, що вартість ковбаси зросла, але дещо можна встигнути купити за серпневими цінами

Як повідомляв "Знай.ua" дорожчає не щодня, а щогодини: в Україні злетіли ціни на популярний овоч.

Також "Знай.ua" інформував, що ціни на кавуни та дині у вересні сягнули надхмарних висот: яку вартість луплять у супермаркетах.