У вівторок, 27 вересня 2022 року, в Україні відзначається велике свято у новому церковному році – день серйозного посту – Воздвиження Хреста Господнього.

Цього дня на середину храму виноситься урочисто прикрашений Хрест, який згодом урочисто зводиться на всі боки світу. А потім, після завершення Літургії, священики виходять до нього, співають Тропар, тричі кланяються Хресту до землі і всі повинні помолитися.

***
Хресту Твоєму поклоняємось, Владико, і святе Воскресіння Твоє славимо
***
Хрест був знайдений ще 326 року, в Єрусалимі, про що свідчить Священне Передання. І шануючи Хрест, ми таким чином урочисто прославляємо Спасителя, нагадуючи собі про важливе зобов'язання – слідувати за Хрестом.

"І хоча шлях цей не легкий, але кожен, хто йде ним, у силі цієї смирення набуває собі підтримки, зміцнення та спрямування", - йдеться на сторінці ПЦУ.

Цього дня заборонено заняття важкою фізичною працею, проводити роботи на землі (копати, орати), лаятися, ображати інших людей, починати важливі справи, ходити до лісу, а також укладати шлюб та працювати у полі.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Нагадаємо, піп побив хрестом колегу, який засудив підтримку окупантів російською церквою.

Як повідомляв "Знай.uа", заступник Міністра оборони України Ганна Маляр зізналася, що її досі тримає "на плаву": "Три речі"

Знай.ua писав, глава ПЦУ митрополит Епіфаній пояснив, як путін пов'язаний з Сатаною: "Особливий вид біснування"