Виплати субсидій та пільг українцям буду здійснювати Пенсійний фонд України, але це ще не все - які зміни відбулися у призначенні субсидій.

В умовах воєнного стану надання субсидій прийшлося адаптувати, а попереду складний опалювальний період. Тому в механізм надання субсидій вже були внесені зміни. Віталій Музиченко, заступник Міністра соціальної політики України, розповів, що всі домогосподарства, які отримували субсидію в минулий опалювальний період будуть отримувати субсидію автоматично, тобто без необхідності подачі додаткових документів. За умови, що не відбулося певних змін у складі домогосподарства.

Віталій Музиченко. Фото: facebook.com/MLSP.gov.ua/videos
Віталій Музиченко. Фото: facebook.com/MLSP.gov.ua/videos

У масштабах вторгення рф і воєнного стану, є частина органів соціального захисту населення, які не мають можливості проводити відповідну роботу. Тому поточний режим адміністрування житлових субсидій передбачає виплату пільг та субсидій за місцем проживання людини. Тобто якщо людина проживає в Херсоні, має звернутися до управліня соцзахисту херсонської міської ради. Цей принцип не дозволяє адекватно реагувати на вісі виклики які є на сьогодні. - розповів Музиченко.

Призначення субсидії, кадр з відео
Призначення субсидії, кадр з відео

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Було прийнято рішення, про зміну системи адміністрування. Віталій Музиченко наголосив - не умови, не критерії надання, а виключно змінюється орган, який буде це робити - Пенсійний фонд України.

Органи пенсійного фонду вже працюють в екстериторіальному принципі. Це означає, що неважливо де людина знаходиться, она подає документи про призначення пенсії в загальну чергу. Їх опрацьовує будь-який структурний підрозділ в будь-якій точці України. Це основа, з якою ми виходимо на цей опалювальний період. - зазначив чиновник.

Звертатися для отримання субсидій необхідно за місцем, де людина фактично проживає. Це може бути Пенсійний фонд, ЦНАП, до посадової особи територіальної громади, на сьогодні - ще до органів соцзахисту населення.

Можуть звернутися поштою, через Дію, або через електронний кабінет.

Якщо людина проживає не за місцем реєстраціє, крім заяви та декларації, щоб подати на субсидію, слід подати документ, який засвідчує, про проживання людини за вказаною фактичною адресою. Це може бути посвідка ВПО, або договір оренди житла.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні продовжують дорожчати найпопулярніші молочні продукти.

Як повідомляв "Знай.ua" як обрати найсмачніший і не гіркий гарбуз, важливі поради для українців.

Також "Знай.ua" інформував, як схуднути без дієт і не чекаючи Нового 2023 року: простий та бюджетний спосіб, який схвалюють усі лікарі.