Незважаючи на те, що тарифи на газ цього року не підвищували, українці взимку заплатять більше, якщо порівнювати з минулим опалювальним сезоном. Так, якщо порівняти січень-серпень минулого року із поточним, виявиться, що газ подорожчав приблизно на 16%. Про це свідчать дані Держстату.

Зазначається, що ще у грудні 2021 року "Нафтогаз" продавав кубометр блакитного палива за 6,33 гривні, а у грудні цього року українці платитимуть 7,96 гривні за куб. Таким чином, якщо для опалення будинку цієї зими знадобиться, наприклад, 200 кубів газу, то доведеться заплатити 1592 гривні. У грудні минулого року платіжка була б на 326 гривень меншою – 1266 гривні.

Платіжка. Фото: скріншот Youtube-відео
Платіжка. Фото: скріншот Youtube-відео

Сюди важливо враховувати і той факт, що минулого року ринок газу був відкритим і багато українців були клієнтами газзбутів, а не "Натфогазу". Втім, загалом така пропорція у різниці тарифів зберігається.

Платіжки, фото: скріншот з відео
Платіжки, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Щодо тарифів на централізоване опалення, то з минулого року практично жодне підприємство ціни не змінило. Також прийнято мораторій, який забороняє зміну тарифів до середини 2023 року.

Раніше портал Знай повідомляв, уряд недофінансує наступного року соціальну сферу на 20 млрд. грн: де візьмуть гроші на пенсії та соцвиплати.

Також наш портал інформував, що українцям запропонували накопичити на старість, щоб отримати "плюс" до пенсії: у Раді підготували новацію з січня.

Крім того, наш портал інформував, тарифи на тепло та гарячу воду в новому опалювальному сезоні: Денис Шмигаль зробив заяву.