Більшість людей щодня стикаються з речовинами, які підвищують ризик захворювання на рак.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПроте, зазначають світові медики, найбільшу небезпеку становлять саме продукти, які ми споживаємо щодня.
Видання Dr Health Mag назвало десятку найнебезпечніших канцерогенів у повсякденному житті.
Молоко
У більшості країн світу корів для більшої продуктивності годують гормонами, які підвищують ризик захворювання на рак.
Попкорн
Улюблені ласощі кіноманів можуть викликати рак легенів. На внутрішній стороні антипригарного мішка попкорну є канцерогенний хімікат.
Хот-доги
Хот-доги, як і інші страви з сосисками, містять фосфат натрію, який є відомим убивцею. Сосиски відносяться до переробленого м'яса, від якого вмирають понад 34 тисячі людей на рік.
Червоне м'ясо
Червоне м'ясо часто коптять, багато солять і додають до нього консерванти для свіжості. Ці речовини ушкоджують товсту кишку та викликають ракові захворювання.
Штучно вирощена риба
Свіжа риба з екологічно чистої водойми здатна на дива, але цей же продукт, вирощений у неволі, вбиває організм через велику кількість хімікатів.
Картопляні чіпси
Акриламід - речовина, яка є в сигаретах, клеї та навіть у картопляних чіпсах. Він завдає величезної шкоди здоров'ю та є сильним канцерогеном.
Мариновані продукти
Нещодавно проведені дослідження показали, що мариновані продукти можуть спричинити рак шлунка.
Барбекю
Їжа на вугіллі небезпечна тим, що засмажені частини їжі є сильними канцерогенними речовинами.
Консерви
Речовина, якою обробляють банки та пляшки для консервування, підвищує ризик захворювання на рак молочної залози.
Газовані напої та солодощі
Білий і сильно оброблений цукор міститься в газованих напоях та деяких солодощах. Ракові клітини живляться саме від нього.
Нагадаємо, що ціни на сіль та цукор зростають, як на дріжджах: які цінники виставили українські супермаркети.
Раніше повідомляли, що морква на вагу золота: чому популярний овоч б'є цінові рекорди.