Пенсійне забезпечення в Україні передбачає виплату пенсії в 10-кратному розмірі українцям, які мають певний робочий страховий стаж, та не використовували такі виплати раніше.

Мова йде про вчителів, які пропрацювали на посаді вчителя 30 і більше років. Про те, кому можна отримати велику суму виплат повідомили експерти з пенсійного права на ресурсі "Пенсійний кур'єр".

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

У фахівців запитали, чи може людина, яка вийшла на пенсію 2021 році та має педагогічний стаж 50 років отримати додаткові 10 окладів.

Чи можу я зараз отримати десять пенсій, які отримують по виходу на пенсію, якщо я їх не отримала? - запитує українка

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

У відповіді зазначають, що право на виплату грошової допомоги в розмірі десяти місячних пенсій станом на день її призначення мають, зокрема, жінки, які на день досягнення пенсійного віку працювали в закладах та установах освіти державної або комунальної форми власності на посадах, робота на яких дає право на призначення пенсії за вислугу років і мають страховий стаж 30 років на таких посадах, а також якщо вони до цього не отримували будь-яку пенсію.

Якщо всі зазначені умови виконані, а допомогу в розмірі десяти пенсій ви не отримали, можна звернутись до органів Пенсійного фонду України з відповідною заявою.

Нагадаємо, ми писали, що через борги за комуналку заберуть майно: хто може залишитися ні з чим.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні хочуть скасувати популярний податок: хто й за що зможе не платити.

Також "Знай.ua" інформував, підприємцям доведеться змиритися з нововведенням для бізнесу.