В Україні оновилися ціни на популярні напої, через інфляційний тиск, середня ціна на розчинну каву змінилася у бік зростання, проте в межах місяця ціна декілька разів опускалася.

Станом на 29 вересня, середня вартість кави торгової марки Nescafe Gold виросла із 141,72 грн до 144,92 грн за 120 грамів. Цінник на нього коливається від 135,10 грн (Ашан) до 158,40 грн (МегаМаркет). Оновлення цінників в українських супермаркетах оприлюднили на тематичному порталі Мінфін.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Найдешевше кава коштувала у лютому, її ціна в середньому коливалася на позначці 108 грн. Найдорожчу середню ціну фіксували у червні - 143 грн.

Скриншот цін на каву
Скриншот цін на каву

Популярні новини зараз
Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Для тих, хто любить каву пити з вершками, теж новини невтішні, за місяць ціна на вершки 10% зросла з 20,51 грн до 22,08 грн.

Супермаркет. Фото: Знай.UA
Супермаркет. Фото: Знай.UA

Кристалічний цукор також не пасе задніх та демонструє зростання. Якщо у минулому місяці за кіло цукру просили 31,35 грн/кг, то наприкінці вересня ціна сягнула 34,63 грн/кг. Його вартість стартує від 34,50 грн/кг (Ашан) та досягає 34,70 грн/кг (Метро та Варус).

За пакет у три кілограми такого ж цукру доведеться віддати 102,90 грн, тоді як минулого місяця його вартість становила 92,83 грн.

Скриншот цін на цукор
Скриншот цін на цукор

Нагадаємо, ми писали, що перець, виноград, гриби: ціни на овочі на найбільшому гуртовому ринку.

Як повідомляв "Знай.ua" українці можуть отримати надбавку до пенсії у розмірі 20%: хто має на неї право.

Також "Знай.ua" інформував, що світло доведеться економити: здорожчання електроенергії на 84% не залишить вибору.