Стало відомо, що для українських водіїв придумали новий штраф, який доведеться заплатити за серйозне порушення. Що про це відомо.

Йдеться про водіїв вантажівок, які не оплачують проїзд дорогами загального використання.

Цей законопроект під номером 6089 було затверджено комітетом з інтеграції України до Європейського Союзу. Найближчим часом його мають затвердити народні депутати Верховної Ради.

Вантажівка на дорозі, скріншот: Youtube
Вантажівка на дорозі, скріншот: Youtube

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков стверджував, що в Україні зареєстровано не менше півтора мільйона вантажівок, і вони щодня завдають значної шкоди дорогам. Набагато більше, ніж легкові автомобілі.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Існуюча сьогодні система податків, на жаль, цього не враховує, на відміну від Європейського Союзу, де давно запровадили цю норму.

Вантажівка, скріншот: Instagram
Вантажівка, скріншот: Instagram

"Проект закону №6089 передбачає введення штрафів за рух вантажівок дорогами загального користування та їх окремими ділянками, на яких стягується плата, без наявності приладу, що забезпечує передачу інформації про використання таких доріг. Йдеться, зокрема, у цьому випадку про вантажівки вагою від 12 тонн" - йдеться у повідомленні.

Розмір штрафу пропонують зробити у розмірі приблизно 500 неоподатковуваних мінімумів, а от якщо такий випадок повториться вдруге за рік, то сума збільшиться вдвічі.

Вантажівки, скріншот: YouTube
Вантажівки, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що українцям у жовтні виплатять по кілька сотень гривень: хто і як зможе отримати

Раніше повідомлялося, що загальна мобілізація в Україні: які види порядку денного існують, і чи означають вони негайне відправлення на фронт

Також, водіям розкрили ще один прийом від правоохоронців: чому покарання за найпопулярніше "порушення" незаконне