Заморожування овочів є хорошим способом зберегти продукти надовго й поласувати ними взимку, приготувавши з них улюблені страви.

Проте, звісно, не всі заморожені овочі після розморожування на смак такі як свіжі. Адже під впливом холодних температур структура овочів змінюється й вони втрачають свій зовнішній вигляд.

Найбільше це відчутно по таких соковитих овочах як помідори, кабачки, перці та баклажани. Ці овочі після розморожування можуть ставати гумовими та несмачними. Однак, існує спосіб, завдяки якому їхній смак збережеться і навіть здивує вас насиченістю.

баклажани фото з вільних джерел
баклажани фото з вільних джерел

Як правильно заморожувати перці та баклажани

Щоб розморожені перці та баклажани вас не розчарували, перед заморожуванням їх потрібно запекти, а потім уже покласти в морозилку. Такий простий спосіб допоможе надовго зберегти справжній смак цих овочів.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Зробити це дуже просто. Передусім помийте овочі. А вже вимиті та висушені баклажани та перці викладіть на деко та запікайте у розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Готові овочі накрийте ненадовго фольгою, щоб вони пропарилися. Після цього почистьте їх - цей процес після фольги буде дуже простим.

Далі очищені овочі перекладіть на пергамент і покладіть в морозилку. Не обов'язково складати їх у zip-пакети, адже тоді овочі злипнуться, і під час розморожування їх потрібно буде відокремлювати один від одного. А вже розморожені перці з баклажанами можна одразу використовуватися для салатів та супів.

Болгарський перець, скріншот: YouTube
Болгарський перець, скріншот: YouTube

Нагадаємо, про салати восени можна й не думати: цінники на огірки й помідори знову змінилися

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз