У суботу, 1 жовтня 2022 року, церква вшановує пам'ять двох мучениць - Софії та Ірини. Відомо, що жили вони в Єгипті у 3 столітті. Мучениць було страчено за часів імператора Авреліана.

А вже Костянтином Великим їхні мощі було перенесено до Царгорода. Крім вшанування мучениць Софії та Ірини у церковному календарі, 1 жовтня люди звертають увагу на особливі погодні прикмети, а також дотримують певних заборон.

Народні прикмети на 1 жовтня:

  • Листя на березі не опало - до пізнього снігу.
  • Якщо бур'яни дуже високі - до сніжної зими.
  • Яка погода цього дня - такою вона буде і 1 квітня.

Церква в Україні. Фото: скриншот Youtube
Церква в Україні. Фото: скриншот Youtube

Строгі заборони 1 жовтня

Наші предки здавна дотримувалися певних правил, а також остерігалися неправильних дій у той чи інший день, боячись принести біду у свій дім.

Такі заборони існують і для 1 жовтня. Наприклад, у цей день не варто хизуватися перед іншими своїми успіхами та досягненнями, а також просити у Господа більше, ніж вам необхідно.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Крім того, 1 жовтня не рекомендують лінуватися. Причину також заборони пояснюють дуже просто. Адже зараз саме час робити заготівлі на зиму, збирати гриби, сушити ягоди тощо.

Також цього дня заборонено прибирати павутиння, якщо ви його помітили. Тому нехай собі спокійно плететься далі, адже воно знаменує теплу погоду.

Павутина
Павутина

Нагадаємо, про салати восени можна й не думати: цінники на огірки й помідори знову змінилися

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз