З 1 жовтня 2022 року набуває чинності нове правило для водіїв, яке зобов'язує їх вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар під час пересування за містом.

Це правило зафіксовано у пункті 9.8 ПДР: на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами мають бути увімкненні денні ходові вогні, а у разі їх відсутності у конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар. Про це нагадала пресслужба поліції.

Машини на дорозі, фото Знай.ua
Машини на дорозі, фото Знай.ua

Робиться це для того, щоб уникнути аварій через те, що світловий день стає коротшим, а в осінньо-зимовий період дощів, туманів і снігопадів часто виникає недостатня видимість на дорозі.

"Так ваш автомобіль буде помітним для пішоходів та інших учасників дорожнього руху, а ще — знизиться ризик потрапляння в ДТП", - зазначили у патрульній поліції.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Якщо в період з 1 жовтня по 1 травня поза населеними пунктами водій рухатиметься без увімкнених денних ходових вогнів або ближнього світла фар, то патрульні поліцейські повинні скласти на нього протокол за ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За порушення загрожує штраф за цією статтею – від 425 до 510 грн.

Штрафи ПДР, скріншот: YouTube
Штрафи ПДР, скріншот: YouTube

Раніше ми писали про те, що в Україні водіїв почнуть штрафувати за безкоштовний проїзд дорогами: що потрібно знати

Як повідомляв Знай.ua, опалювальний сезон 22/23: Денис Шмигаль заспокоїв панікуючих українців, ніхто найближчої зими не замерзне

Також портал Знай.ua писав, що в "Нафтогазі" дали пораду українцям, як вигідніше споживати газ та платити менше