Про це пише портал ukrainianwall.

Отже, як уже повідомлялося раніше, цього місяця будуть введені "вікові" щомісячні доплати, розмір яких становить 300 гривень. Так от, отримають таку надбавку пенсіонери, яким від 70 років і тільки в тому випадку, якщо у них, при цьому, достатньо необхідного стажу, а це 35 років для чоловіків і 30 – для жінок. Їхні виплати у жовтні становитимуть уже не менше 3 000 гривень.

Також зросте мінімальна пенсія і у тих громадян, які мають трохи менший стаж. Це стосується пенсіонерів, яким виповнилось 80 років. Так ось, розмір їх пенсійних виплат не може бути меншим за 2 600 гривень. Щодо кількості стажу, то чоловікам необхідно мати 25 років, а жінкам 20 років. У пенсіонерів, яким від 70 до 80 років з такою самою кількістю стажу, розмір виплат не може бути нижчим за 2 500 гривень.

Безумовно, збільшиться також мінімальна пенсія громадян з повним стажем, яким від 65 років. Надбавка до їхніх пенсійних виплат буде невеликою – лише 80 гривень. А пов'язано це зі збільшенням розміру мінімальної заробітної плати з 6500 гривень до 6700 гривень. Зазначається, що у зазначеній категорії пенсіонерів мінімальна пенсійна виплата за віком становить 40% від мінімальної заробітної плати. Щодо молодших пенсіонерів, то їх мінімальна пенсія за віком дорівнює прожитковому мінімуму, а саме, становить 2 027 гривень.

Також збільшитися мають і мінімальні пенсії з інвалідності, призначені відповідно до закону. Тобто йдеться про військові пенсії. Тому громадяни, які отримали інвалідність внаслідок бойових дій, також отримають підвищені виплати. Зазначається, що раніше розмір таких виплат становив від 100 до 130% прожиткового мінімуму. Мінімальний розмір пенсій по інвалідності призначатиметься у твердих рамках і становитиме від 4 186 гривень до 5 025 гривень для солдатів, а також ще на 10-30% вище для осіб старшого складу залежно від звання та посади, а також групи інвалідності та її причини.

Популярні новини зараз
Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще