Військовий облік для жінок буде обов'язковим, але тільки для однієї галузі.

У Верховній Раді досі точаться дискусії про військовий облік для жінок. Стало відомо, які з жіночих професій стануть обов'язковими для обліку. Фахівців цієї професії будуть ставити на військовий облік у обов'язковому порядку. Про це стало відомо з публікації на Укрінформ.

Жінки в українській армії
Жінки в українській армії

Хочуть внести правки до закону і тоді жінки будуть за власним бажанням ставати на облік, але жінок, які мають спеціальність чи професію, споріднену медичну діяльність зобов'язуватимуть їх стати на облік.

Це рішення набуде чинності, коли змінять частину закону.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони Федір Веніславський заявив, що жінки за цим законопроєктом зможуть ставати на військовий облік, лише якщо в них буде власне бажання. Загалом Веніславський пропонує закріпити це у вигляді права, однак жінок, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, зобов’язати стати на облік.

Жінки на фронті. Фото: скриншот з відео
Жінки на фронті. Фото: скриншот з відео

Щоб це рішення набуло чинності, потрібно змінити одну з частин статті закону "Про військовий обов’язок і військову службу". Відповідний для цього законопроєкт зареєстрували наприкінці грудня 2021 року.

Однак невідомо, чи це діятиме для жінок, які мають медичну спеціальність і чи будуть вони змушені обов'язково з'являтися до територіальних центрів комплектації.

Нагадаємо, ми писали, що як служитимуть жінки: Ганна Маляр розповіла про зміни у військовому обліку для українок.

Як повідомляв "Знай.ua", Маша Єфросиніна розповіла українкам правду про військовий облік.

Також "Знай.ua" інформував, що кияни заспокоїли після байок про повторний наступ на столицю, але розслаблятися поки що рано: ВСУ врахували всі помилки минулого.