Хоч в Україну і повернулося тепло під назвою "бабине літо", але ми все одно знаємо, коли воно безслідно зникне.

І тоді незмінним товаришем кожного буде теплий та ароматний чай. А який же чай без підсолоджувача? Звичайно, хтось віддає перевагу чаю з медом, а хтось і зовсім не любить солодке, але для тих, хто все ще вживає цукор, як позитив у чашці, з'явилися не дуже хороші новини, адже він, разом з усіма продуктами, підскочив у ціні.

Це стало відомо після публікації актуальних цін у супермаркетах на сайті Мінфіну.

Ціни на цукор. Фото: скрін youtube
Ціни на цукор. Фото: скрін youtube

Станом на четвер, 6 жовтня, середня вартість кристалічного цукру підвищилася на 3 копійки, склавши 34,63 грн/кг. Три кілограми такого ж цукру обійдеться трохи дешевше, ніж минулого місяця – 102,90 грн. Це дані щодо супермаркетів Ашан, Новус та Варус.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Ціни на цукор у супермаркетах
Ціни на цукор у супермаркетах

А з іншим постійним продуктом на кухні - сіллю - ситуація загалом така ж. Хоча в супермаркетах вже не спостерігається дефіциту товару, але ціни по копієчці, копієчці, але повзуть вгору.

Середня вартість морської харчової солі зросла з 30,56 грн/кг до 31,70 грн/кг. Цінник на неї коштує від 27,50 грн/кг (Варус) до 37,60 грн/кг (МегаМаркет).

Ціни на сіль у супермаркетах
Ціни на сіль у супермаркетах

Нагадаємо, що ціни на картоплю впали, але українців попереджають: викопування знизилося, ціна сягає 17 гривень.

Раніше ми повідомляли, що після стрімкого подорожчання ціни на цибулю почали падати: скільки коштує кг овочів на початку жовтня.

Також стало відомо, що чай з лимоном поп'ємо та виноград на Покрову купимо: Варус, Метро та Новус різко скинули ціни на фрукти.