Росіяни розпочали новий етап свого терору, і тепер б'ють ракетами об'єктами інфраструктури. Саме тому українцям дали поради, як діяти у разі відсутності газу, світла та води.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

фото Getty Images
АЕС, електрика, енергетика \\ фото Getty Images

По-перше, газ. На випадок його відсутності потрібно закупити сухий спирт, туристичні газові плити, а також балони з газом для них. Також необхідно підготувати туристичний паяльник для приготування їжі, створити запаси продуктів швидкого приготування, а також спланувати варіант переїзду на зиму в будинок з іншим опаленням.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

У разі аварійної ситуації потрібно перекрити газовий вентиль і допомогти літнім сусідам.

Електроенергія У разі відключення потрібно придбати все, що може стати в нагоді: свічки, ліхтарики, сірники, адаптер для заряджання телефону в автомобілі.

Заздалегідь зарядіть мобільні телефони, powerbank, акумулятори та інші батареї.
У разі аварії в електромережі потрібно відключити всі електричні прилади, у жодному разі не наближатися до оголених дротів, а також бути вкрай обережними при використанні свічок та сухого спирту.

І вода. Якщо трапилося так, що водопостачання зникло, в першу чергу потрібно перекрити всі крани, і зробити великий запас із питною водою з бюветів, колодязів та пунктів розливу.

Вживати та застосовувати для приготування їжі рекомендується тільки бутильовану воду, яка продається в магазинах, адже може статися різне, і тільки в ній можна бути впевненими на всі 100.

У жодному разі не вживайте воду з відкритих водойм, адже вони будуть потрібні тільки для технічних цілей.

Сподіваємося, що цими правилами ніколи не потрібно буде користуватися, але потрібно підготуватися.

Нагадаємо, що українські водії можуть заклопотати новий штраф до 3400 грн: кого і за що каратимуть

Раніше повідомлялося, що українці можуть отримати до 33 тисяч гривень допомоги: як "утішити" свій гаманець не виходячи з дому

Також у НБУ назвали причину дикого зростання цін: ось через що українці спустошують гаманці