Масовані ракетні удари росіянами по цивільній та критичній інфраструктурі України у понеділок, 10 жовтня, стерли останні сумніви щодо того, що цьогорічна зима буде й дійсно складно.

Цього дня в деяких регіонах України виникли перебої зі світлом, а також водою та зв'язком. Зважаючи на таку критичну ситуацію українцям наполегливо рекомендують перед настанням зимових холодів зробити мінімальні запаси на випадок відсутності електроенергії, газу чи централізованого опалення.

Ці заходи зараз є життєво необхідними. То ж що може врятувати українців від відсутності світла та тепла, хоч і не на довгий період.

Опалення, скріншот: Youtube
Опалення, скріншот: Youtube

Що обов'язково потрібно мати вдома, щоб зігрітися взимку:

1. Сухий спирт. Він стане у нагоді для приготування їжі чи гарячих напоїв. Сухий спирт майже без проблем запалюється звичайним сірником і горить без диму, хоча й має своєрідний запах.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Наприклад, туристів та військових не раз виручала портативна газова плита. То ж її придбання зараз буде актуальним для багатьох. Для неї потрібні газові балони, які бувають різної місткості, від 450 г до 5 літрів.

2. Ліхтар та свічки

Щоб не сидіти у темряві, а такий сценарій цілком можливий, як ми бачимо з досвіду останніх днів, варто зробити запас свічок. По можливості можна купити одразу великий "шахтарський" ліхтар з потужним акумулятором, заряду якого має вистачити на усю ніч. Або ж узяти дешевший, але менш потужний.

Ароматичні свічки, фото: heco.bi
Ароматичні свічки, фото: heco.bi

3. Предмети широкого вжитку

У цей складний для українців період, у нагоді також можуть стати неонові палички, що світяться у темряві. Проте, слід врахувати, що яскраве світло вони дають лише у перші півтори-дві години, а потім потроху згасають.

Крім того, обов'язково забезпечте себе та своїх рідних теплим одягом, спальними мішками, термосом для зберігання напоїв гарячими та натуральні вовняні шкарпетки, які збережуть ноги у теплі.

Також не зайвим буде придбати грілку, яка працює від повербанку. Такі товари продаються у туристичних магазинах та магазинах військового спорядження.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, як виплачуватимуть пенсії у майбутньому: у ПФУ повідомили про зміни