Для того, щоб полуниця краще вродила у наступному році, наприкінці сезону вона однозначно потребує правильного удобрення. У цьому сходяться усі городники.

Водночас багато садівників обмежується лише вересневою підгодівлею. Адже, як вважається, поживні речовини, внесені в жовтні, рослиною не засвоюються. Саме тому у багатьох дачників склалося неоднозначне ставлення до осіннього підживлення.

Проте, на основі свого досвіду багато фахівців в області вирощування полуниці сходяться на думці, що в жовтні не варто ігнорувати внесення добрив.

Збір полуниці, фото: Facebook
Збір полуниці, фото: Facebook

За їхніми словами, це потрібно робити до тих пір, поки не настали очевидні заморозки, саме у цей період ягода прекрасно засвоїть поживні речовини. Щобільше, це дозволить рослині без особливих проблем пережити зиму.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Досвідчені садівники звертають увагу на те, якщо не проігнорувати жовтневе внесення підгодівлі, то урожай наступного року обіцяє бути багатим і якісним.

Консервована полуниця, фото "Ідеї рецептів"
Консервована полуниця, фото "Ідеї рецептів"

Якими добривами підживлювати полуницю восени

Побутує думка, що можна просто повторити вересневу підгодівлю, оскільки потреби культури залишилися колишніми. Проте, слід пам'ятати, що у пріоритеті з поживних речовин залишаються фосфор і калій.

Саме тому можна сміливо вибирати будь-яке добриво, в складі якого присутні дані компоненти. А вводити осінню підгодівлю полуниці слід згідно з інструкцією. Наступного ж року залишиться лише підживити полуницю навесні й радіти багатому урожаю

полуниця
полуниця

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, як виплачуватимуть пенсії у майбутньому: у ПФУ повідомили про зміни