Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українцям потрібно знизити енергоспоживання на чверть з 17 до 22 години.

Українці знову почали використовувати більше електроенергії. Тепер Укренерго закликає економити її не лише увечері, а й вдень. Про це заявив Денис Шмигаль на своїй сторінці в соцмережі.

Економія електрики. Фото: скриншот з відео
Економія електрики. Фото: скриншот з відео

У компанії повідомили, що з 8 ранку Україна споживала на 6% більше енергії, ніж учора, тому у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Харківській та Сумській областях запроваджуються віялові відключення.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За даними Шмигаля, ті, хто 11 та 10 жовтня ввечері свідомо зменшив споживання електроенергії, сумарно зекономили 10% електрики.

Економія електрики. Фото: скриншот з відео
Економія електрики. Фото: скриншот з відео

Українців закликають: економити електроенергію з 8 ранку до 11:00 та з 17 вечора до 23:00; не включати відразу кілька потужних електроприладів; пральцями та обігрівачами користуватися вночі, коли навантаження на мережу менше.

Такий відповідальний підхід дозволяє нам мінімізувати застосування графіків відключення. - зазначає Шмигаль.

Нагадаємо, ми писали, що вже не 18 градусів: Денис Шмигаль назвав мінімальну температуру у квартирах взимку.

Як повідомляв "Знай.ua" де можна дізнатися, чи вам відключать світло: порада українцям від Укренерго.

Також "Знай.ua" інформував, що у Мінінтеграції дали поради українцям на випадок нових ударів по росії: попереджений - значить озброєний