Після масштабних обстрілів українських міст, які влаштувала росія 10 жовтня, в Україні є великі проблеми з енергетичною інфраструктурою. Окупанти продовжують її обстрілювати.

Відповідно, економія природних ресурсів зараз як ніколи важлива. Українці ні на що не скаржаться, лише готуються до складної зими, можливих відключень опалення та електропостачання та підтримують ЗСУ, щоб ті якнайшвидше вигнали загарбників з нашої землі.

Поради, які допоможуть зекономити воду під час приготування їжі:

1. Забудьте про проточну воду

Потрібно звикнути не користуватися для миття посуду чи фруктів проточною водою з крана. Натомість спробуйте використати мийку з двома місткостями.

Водопостачання, фото: slovoidilo.ua
Водопостачання, фото: slovoidilo.ua

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Це дозволить вам мити посуд та продукти, закривши пробкою одну з них та набравши необхідну кількість води для полоскання в іншу. За словами фахівців, таким чином споживання води може скоротитися у 3-5 разів.

2. Змініть змішувач

Українці повинні розуміти, що вкладення у правильний змішувач – перспектива заощадити. Фахівці радять один з найекономніших варіантів - змішувач із насадкою-аератором.

3. Правильне використання посудомийної машинки

Пам'ятайте, що набагато економніше, а у теперішній час ще й актуально як ніколи, використовувати машинку для миття посуду раз на день, а не після кожної їжі.

Кухня, скріншот із відео
Кухня, скріншот із відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення