Час настав вкрай неспокійний, і людям треба бути готовими до будь-яких обставин. Цього разу поговоримо про список речей, які потрібно підготувати під час загрози окупації чи осади.

Хоч контрнаступ українських захисників і продовжується, загроза окупації чергових територій росіянами все ж таки залишається. Людям треба бути готовими до цього, бо невідомо коли українські захисники зможуть їм допомогти.

Всі сподіваються, що цей список ніколи не стане в нагоді, але, повторимося, настав такий час. На цю тему заговорила адвокат Дарка Озерна.

Тривожний рюкзачок. Фото: скриншот Youtube
Тривожний рюкзачок. Фото: скриншот Youtube

Усі розуміють, що найкращим результатом із цієї ситуації є втеча вглиб країни, або ж в іншу країну, але не завжди є така можливість, а війна явно не закінчиться найближчим часом.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Продукти . Це головний компонент із наданого списку, бо харчуватися чимось потрібно, а від окупантів жодної гуманітарної допомоги не діждешся. Вони взагалі вкрадуть те, що у вас є.

Найперше що може стати в нагоді - вуглеводи. Вони є у крупах на кшталт гречка, білий рис, пшоно, вівсянка та кукурудза. Також, не забуваємо про продукти, які довго можна зберігати: рибні та м'ясні консерви, бобові, горіхи чи гриби, соняшникова олія, страви у сухому вигляді, а також хлібці.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Окрему увагу приділіть головному ресурсу енергії людини – їжа. Її має бути не менше трьох літрів на одну особу. Ну, і звичайно, трохи солодкого, щоб підняти собі трохи настрою.

Аптечка . Це теж вкрай важливо для кожної людини, яка опинилась у подібній ситуації. Бінти, вітаміни, болезаспокійливі, ампули адреналіну, нашатирний спирт тощо.

"Протеїн для спортсменів стане в нагоді тоді, коли їжі мало. Подбай про різні вітаміни групи B, адреналін в ампулах для того, щоб у разі чого приводити когось до тями. Також важливо купити вітамін С, який стане заміною овочів - такі продукти важко дістати під час екстремальної ситуації", – ділиться Дарка Озерна.

Ціни в аптеці, скріншот з відео
Ціни в аптеці, скріншот з відео

Нагадаємо, коли в українських супермаркетах подешевшають яйця: відповідь експерта

Раніше повідомлялося, що езотерик Макс Гордєєв розповів, як зробити домашній вівтар

Також, ПриватБанк списав із картки українця десятки тисяч гривень і загнав у борги