Внаслідок ракетних ударів постраждали об'єкти енергетичної інфраструктури, є серйозні руйнування.

У різних регіонах України будуть відключення світла найближчими днями. Сьогодні і завтра в різних регіонах можливі віялові відключення електрики для спрощення відновлення зруйнованої інфраструктури, повідомив радник міністра енергетики в ефірі телемарафону.

З його слів, серйозно пошкоджено близько 40% енергетичної інфраструктури.

Скрін, відео YouTube відключення світла
Скрін, відео YouTube відключення світла

Ми сьогодні з колегами намагалися вдень порахувати, що пошкоджено, і, на жаль, за новими даними, близько 40% загальної інфраструктури та наших генеруючих потужностей справді серйозно пошкоджені. Триває робота з відновлення та ремонту, але дива можливі до певної міри. Тому потрібно очікувати, що сьогодні-завтра будуть не лише аварійні, а й планові відключення, щоб не перевантажувати мережу - зазначив Харченко.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше про відключення говорив також замголови ОП, Кирило Тимошенко.

У найближчому майбутньому будуть важкі часи, тому всім потрібно готуватися до економії електроенергії та віялових відключень, якщо удари триватимуть. Всім людям потрібно готуватися до важкої зими, — сказав Тимошенко

На думку Тимошенко, потрібно готуватися всій країні, що можуть бути відключення як електроенергії, так і водопостачання чи теплопостачання.

Нагадаємо, ми писали, що у МОЗ розповіли все про дистанційне навчання, скільки насправді мають тривати уроки під час воєнного стану.

Як повідомляв "Знай.ua" окупанти хочуть зробити з Луганська новий центр туризму.

Також "Знай.ua" інформував, як зекономити воду та що робити у разі відключення: правила виживання для українців у воєнний час.