Українцям радять наперед готуватися до найгіршого сценарію проведення зими. Через російські обстріли енергетичної інфраструктури України ситуація з теплом у будинках може кардинально змінитися.

Про це стало відомо завдяки заяві колишнього міністра ЖКГ, народного депутата від фракції "Батьківщина" Олексія Кучеренка.

Опалення, скріншот: Youtube
Опалення, скріншот: Youtube

"Потрібно пам'ятати про теплову міграцію. Вона обов'язково буде. У голові обов'язково тримайте план Б, продумайте, куди і до кого ви можете поїхати перечекати зиму у разі чого", – заявив Кучеренко.

За його словами, легше буде тим городянам, хто має родичів у селі, бо вони звикли робити запаси на зиму і думають про це ще з літа.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Кучеренко зазначив, що цього року через об'єктивні причини не вдалося накопичити достатніх запасів вугілля та природного газу.

"Якщо зима буде холодною, більше вугілля знадобиться станціям теплової енергетики. Відповідно всі наші запаси закінчаться теж раніше, і почнуть використовувати газ, якого, як ми вже говорили, не так багато", - розповів Кучеренко.

Варто також нагадати нашим читачам той факт, що український уряд цього року не планує переносити початок опалювального сезону. Тепло в будинках українців включать, коли температура буде нижчою за +8°C протягом трьох днів.

Нагадаємо, як оформити пенсію під час військового стану в Україні: необхідні документи та інструкція.

Раніше повідомлялося, як зігрітися взимку без опалення: 5 найкращих способів.

Також, транспорт, продукти та зв'язок: як змінилися ціни у 2022 на ключові сфери в Україні.