Стало відомо про те, чому в Україні виготовляється настільки мала кількість дронів, а також кого можна звинуватити в цьому рішенні.

Новий ефір на цю тему вийшов на YouTube -каналі політолога Юрія Романенка разом із головою Всеукраїнської федерації власників безпілотників Тарасом Трояком.

За деякою інформацією, лише за півроку в Україні можна розгорнути виробництво тисяч безпілотників на кшталт іранських Shahed-136, щоб закидати їх за призначенням.

Юрий Романенко, фото: Instagram
Юрий Романенко, фото: Instagram

Експерт каже, що як тільки почалася повномасштабна війна, виявилося, що наша армія не має достатньої кількості безпілотників, і ця сфера монополізована чиновниками. Вони не дають зайти на ринок жодним компаніям.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Виявилося, що дрони – як конструктор, і їх треба збирати з різних компонентів, які не завжди є в Україні. Ряд дозволів по всій день не можна отримати. В усьому винні різні державні Міністерства, яким немає справи до цього питання. Юрій Романенко вкрай не промовисто висловився про це.

"Припиніть ось це свавілля, яким займаються окремі особи. Ми чудово розуміємо, що за цим стоїть інтерес щодо створення монополії. Уся сфера безпілотників в Україні монополізована чиновниками з початку війни. Навіть якщо ви хочете вести дрон із ЄС, вам необхідно запевнити документи у експортного контролю, або у військового аташе. Ви можете уявити, який об'єм безпілотників необхідний, і все залежить фактично від одного підпису", - кажуть експерти.

БПЛА, скріншот: Youtube
БПЛА, скріншот: Youtube

Тарас Трояк зазначив, що якби чиновники до цього не лізли, нам удалося б розгорнути виробництво за лічені місяці. При цьому Укроборонпрому на це необхідні роки.

Проблема всіх виробників України у тому, що не вистачає компонентів. Бракує їх через найскладнішу бюрократію.

"Це чисті вбивці, яким начхати на смерті наших воїнів на фронті. Поки буде така політика Україна вічно бовтатиметься між життям і смертю. Така політика має бути викорінена на корені, а саботажники сидітимуть у в'язницях" - каже Юрій Романенко.

Нагадаємо, що колаборантська "влада" Херсона в паніці анонсувала важкі битви за місто, ЗСУ вже поряд

Раніше повідомлялося, що Олексій Арестович пророкує нові проблеми після звільнення Херсона

Також у США знайшли нове підтвердження тому, що російська армія "порожня": іранський "шопінг" це доводить